TAPA a decis să abordeze problema transportatorilor falși. În acest scop, a fost înființat un grup de lucru cu informații despre pseudo-purtători pentru a sensibiliza problema și a cuantifica amploarea acesteia, după cum arată un mesaj publicat de serviciul de presă al Asociației pentru Protecția Transporturilor (TAPA).

În iulie, TAPA a publicat un raport special intitulat „Furtuna perfectă” privind numărul tot mai mare de furturi de mărfuri de către escrocii de transport. Raportul a examinat riscurile potențiale pentru companiile care caută contractori de transport de marfă prin intermediul schimburilor online.

„Până la un milion de oferte de mărfuri și vehicule apar pe platformele de profil, iar majoritatea livrărilor sunt efectuate fără probleme. Cu toate acestea, un astfel de mediu de lucru dinamic și la scară largă le permite uneori pseudo-transportatorisă treacă neobservați. Lipsa acută de șoferi de camioane din Europa agravează această problemă pe măsură ce companiile se luptă să găsească transportul de care au nevoie”, se arată în comunicatul TAPA.

Grupul a fost creat de Andy Griffiths, manager de securitate la Mondelēz International. Acum, în cooperare cu TAPA EMEA, va urmări activitățile celor care fraudează. Organizația are 38 de membri, în principal companii de transport mici și mijlocii din Europa, precum și anchetatori, firme de asigurări și furnizori de tehnologie. „Scopul principal al grupului este de a colecta informații despre activitățile pseudo-companiilor și de a face schimb de recomandări practice pentru combaterea acestora. Salutăm partenerii de încredere și sursele de informații și, desigur, recunoaștem importanța confidențialității, integrității și securității lanțului de aprovizionare. Am avut deja întâlniri cu industria asigurărilor, cu Serviciul Național de Informații privind Criminalitatea Autovehiculelor din Marea Britanie (NAVCIS) și dezvoltăm legături cu Europol. În plus, am devenit interesați de sectorul livrării de colete, care este în mod regulat supus fraudei și furtului”, a declarat Andy Griffiths, manager de securitate la Mondelēz International.

Potrivit acestuia, problema transportatorilor „falși” este pe mai multe niveluri și adesea provind din Europa de Est. El îndeamnă victimele pseudo-transportatorilor să raporteze aceste incidente Serviciului de Informații TAPA, promițând anonimatul deplin.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare