În perioada 1 -7 noiembrie, Ertzaintza, în colaborare cu poliția locală, va organiza o acțiune de control asupra greutății autoutilitarelor. Punctele de control vor fi stabilite în zonele în care s-au înregistrat cele mai multe accidente, dar și în vecinătatea centrelor comerciale, a zonelor industriale și a locurilor de încărcare și descărcare.

Reprezentanții poliției din Țara Bascilor (regiune autonomă din Spania) atrag atenția că suprasarcina, dar și aranjarea necorespunzătoare a mărfii în vehicul afectează major siguranța acestor tipuri de vehicule, mai ales în curbe și la frânare. În plus, în cazul unor eventuale accidente sunt puse în pericol atât viețile celor din camion, cât și ale ocupanților celorlalte vehicule implicate.

O campanie similară a avut loc în aprilie, când au fost imobilizate 24 de vehicule din cele 453 controlate. În total, s-au fost înregistrat 114 nereguli, majoritatea fiind legate de suprasarcină (60), iar altele au fost legate de documente (30).

Pe 11 noiembrie, Ertzaintza va consolida controlul cântăririi camioanelor în zona portuară.

Controalele fac parte dintr-un set de 46 de campanii de supraveghere și control privind traficul, programate de Guvernul Basc pe tot parcursul anului, cu scopul de a îmbunătăți siguranța rutieră pe rețeaua de drumuri din regiune.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut