Studiul realizat de WorldACD Market Data, privind transportul aerian global de mărfuri, arată o reducere a volumelor în prima săptămână din mai 2024. Cu toate acestea, tarifele rămân stabile.

Studiul WorldACD Market Data arată o scădere notabilă, de 12%, în săptămâna 29 aprilie – 5 mai a volumelor de mărfuri transportate aerian, față de săptămâna precedentă. Însă acest rezultat ar fi putut fi afectat negativ de două sărbători: 1 Mai și Săptămâna de Aur din Japonia. În ciuda scăderii volumelor, tarifele de marfă rămân stabile, datorită stabilității traficului în unele zone, în special în transportul din Orientul Mijlociu și Asia de Sud (Mesa) către Europa.

Cea mai mare scădere a tonajului, de 16%, apare în transportul de ieșire din Asia Pacific. Numai în Japonia, Săptămâna de Aur a redus volumele cu până la 46%. De asemenea, o scădere de două cifre (-14%) a înregistrat şi transportul de ieșire din America Centrală și de Sud, contracţie justificată de comerțul floral, care a scăzut după vârful Zilei Mamei. Scădere de două cifre a fost înregistrată și în Europa (-11%), reducerile fiind mai puțin pronunțate în zone precum Mesa (-5%), Africa (-5%) și America de Nord (-4%).

O mare parte a scăderii a fost legată de sărbătorile de 1 Mai, care au avut un impact deosebit asupra Europei, CSA, unele părți ale Asiei (cum ar fi China, Vietnam, Malaezia, Singapore, Thailanda) și Africa (de ex. Africa de Sud).

În ceea ce privește tarifele, acestea au crescut ușor (+1%) în cea de-a optsprezecea săptămână, la 2,51 USD/kg, cu 2% mai mult decât în aceeași săptămână a anului trecut și cu mult peste nivelurile pre-Covid (+42%).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut