Cele mai recente date ale Indicelui prețurilor de transport rutier realizat de Transport Exchange Group (TEG) din Regatul Unit arată în noiembrie o creștere cu 1,7% a prețului total pe milă pentru vehiculele de transport și de curierat, faţă de luna anterioară. Aceasta este prima dată când prețurile au crescut în noiembrie din 2019 – primul an de înregistrare a indicelui. Creșterea s-a datorat în principal unei majorări semnificative a prețurilor de curierat, de 2,5%, dar şi tarifele de transport au cunoscut o ușoară creștere, de 0,6%. De la an la an, prețul total a scăzut cu 1,4% în noiembrie 2023.

Industria din UK continuă să se lupte cu numeroase provocări financiare. Creșterea prețurilor la combustibil și a costurilor vehiculelor și asigurărilor, împreună cu marje de profit scăzute, sunt doar câteva dintre acestea. Mulți operatori au previziuni pesimiste pentru veniturile de anul viitor, cu necesitatea unor costuri stabile de transport pentru a rezista climatului economic volatil.

Prețurile carburanților au scăzut în mijlocul sezonului de vârf, oferind o ușurare binevenită operatorilor care doresc să mențină costurile scăzute în timpul iernii. Prețurile curente ale benzinei sunt de 151,02 lire sterline (-2,65%), iar la motorină sunt de 158,97 lire (-1,98%). Analiştii au atribuit această scădere succesului inițiativelor guvernamentale care forțează retailerii de combustibil să afișeze online prețurile combustibilului.

Declarația de toamnă, deşi a nemulţumit mulţi lideri din industrie, a inclus şi vestea bună privind angajarea a 4,5 miliarde de lire sterline în perioada 2023 – 2028 în sectorul de producție, din care 2 miliarde de lire dedicate sprijinirii producției și dezvoltării de vehicule cu emisii zero.

Deşi datele Price Bailey Accountants au dezvăluit un record de 463 de transportatori intraţi în insolvenţă în ultimul an, în continuare se observă lipsa de sprijin pentru companiile de transport. Acestea vor avea nevoie de ajutor financiar mai mare, asistență guvernamentală și asigurări de sprijin pe termen lung pentru a proteja sustenabilitatea afacerilor lor.

În timp ce declarația de toamnă a fost în mare parte nesatisfăcătoare pentru mulți din industria transporturilor de marfă, stabilitatea continuă a prețurilor transportului rutier de marfă le va oferi un confort în privința noului an.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut