Cele mai recente date ale Indicelui prețurilor de transport rutier realizat de Transport Exchange Group (TEG) din Regatul Unit arată în decembrie o creștere a preţurilor de transport și de curierat la cel mai mare nivel din 2023, chiar dacă rămân sub cele din decembrie din ultimii doi ani.

Datele TEG din decembrie 2023 arată o creștere semnificativă a prețurilor medii de transport și curierat pe parcursul lunii. Tariful total pe milă a crescut cu 4,8%, iar preţul din curierat a cunoscut o creștere similară. Acest lucru plasează prețurile de curierat de luna trecută la cel mai ridicat nivel din 2023, cu cea mai mare creștere procentuală lunară din aceeași perioadă.

După un an record de insolvențe, industria se concentrează acum ferm pe 2024, așteptând de la guvern rapoarte de progres cu privire la inițiativele viitoare prezentate în 2023, în pași către atingerea zero net și îmbunătățirea suprafețelor drumurilor.

Scăderea dramatică a prețurilor la carburanți a fost o veste binevenită pentru operatorii care-şi restrâng bugetele în cea mai aglomerată perioadă a anului. Prețurile curente ale benzinei sunt de 142,43 p/litru (-8,59 p), iar ale motorinei 150,88 p pe litru (-8,09 p). Acum, prețurile carburanților par să continue să scadă, specialiştii prezicând că benzina ar putea scădea sub 1,40 lire sterline în ianuarie.

Deși din punct de vedere istoric ritmul este mai lent în a îmbrățișa progresele tehnologice, transportul și-a îmbunătățit rapid oferta digitală în ultimii ani. Industria transporturilor se numără acum printre cele mai importante industrii care impulsionează inovația digitală, iar tehnologiile AI sunt acum obișnuite. 2024 va fi un teren de testare pentru progrese ulterioare. Pe măsură ce tehnologia se îmbunătățește, la fel și amenințările la adresa companiilor, cu o nevoie mai mare de sisteme de apărare cibernetică robuste și de ultimă generație.

În concluzie, scăderea recentă a inflației, împreună cu cea a prețurilor la carburanți, denotă un început promițător al lui 2024, orice ușurare a volatilității pieței văzută în 2023 fiind un semn binevenit.

Cu toate acestea, pentru transportatorii din Marea Britanie neprioritizarea de către guvern a reparațiilor rutiere este o îngrijorare pentru mulți, facturile de reparații crescând ca urmare a deteriorării vehiculelor. Industria așteaptă, de asemenea, știri cu privire la cele 2 miliarde de lire sterline promise pentru a sprijini producția de vehicule vehicule cu emisii zero, costurile asociate cu atingerea neutalităţii de C fiind încă o prioritate de vârf.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut