La 1 ianuarie 2024 au crescut taxele de tranzit al tunelelor Mont Blanc și Frejus, pe lângă scumpirea autostrăzilor care le deservesc.

La 1 ianuarie 2024, tarifele rutiere prin tunelurile Mont Blanc și Frejus au crescut semnificativ, din cauza creșterii taxelor de trecere atât pentru tunelurile în sine, cât și pentru autostrăzile care le deservesc.

În ceea ce privește tunelul Frejus, creșterea este de 5,1% pentru tranzit, ajungând la 200 de euro pentru un vehicul industrial. La aceasta trebuie adăugată și creșterea cu 2,3% a taxei pe autostrada A32 Torino-Bardonecchia. Aceleași creșteri procentuale se aplică tunelului Mont Blanc și autostrăzii A5. Asociația Uncem consideră, potrivit Transporto Europa, creșterile ca fiind „deconcertante”, ținând cont de inconvenientele grave cauzate de lucrările de întreținere.

Președintele Uncem, Marco Bussone, cere menţinerea neschimbată a taxelor prin Mont Blanc pentru următorii trei ani, „având în vedere situația gravă de la Tenda, la Frejus pentru calea ferată, la Sempione din cauza aglomeraţiei de vehicule, pe Rețeaua feroviară Liguriană și pe Torino-Savona”. „Creșterile de tarife nu corespund unei îmbunătățiri a serviciului sau unei accelerări a lucrărilor în sine”, remarcă acesta.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut