Gigantul lituanian Girteka ajunge iar în presă, însă acum nu vorbeşte despre vreo creştere a flotei sau altă investiţie, ci despre majorări ale tarifelor de transport.

Președintele Girteka Logistics, Edvardas Liachovičius, a vorbit despre previziunile sale privind piața. Acesta consideră că tarifele de transport în Europa ar putea crește între 20 şi 35% în viitorul apropiat. Astfel de schimbări mari ar rezulta din suprapunerea mai multor factori: cererea record de transport, inflația galopantă în toată Europa, prețurile ridicate ale combustibilului, dificultățile în livrarea de camioane noi și lipsa de șoferi.

Totodată, președintele a vorbit şi despre Pachetul Mobilitate. După cum a recunoscut el, regulile introduse în februarie anul viitor pot îmbunătăți efectiv condițiile de viață ale șoferilor. Acest lucru se poate datora obligației de a aduce camionul în țara de înmatriculare cel puțin o dată la opt săptămâni, a ieșirii din sistemul „bază plus diurnă”, sau a includerii cabotajului și alinierilor la salariul minim. Președintele a confirmat, de asemenea, că, în legătură cu Pachetul de Mobilitate, Girteka Logistics deschide o bază uriașă lângă Poznań, în fosta fabrică de autobuze, după cum Logistic Post a anunţat deja aici. De altfel, el a adăugat că ar fi un alt element al unei creșteri semnificative a costurilor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare