Cele mai recente date ale Indexului prețurilor transportului rutier, realizat de Transport Exchange Group (TEG), arată o scădere considerabilă a prețurilor medii în octombrie. Prețul total pe milă pentru vehiculele de transport și curierat a scăzut cu 2,8% faţă de septembrie, iar aceasta este cea mai mare scădere din februarie 2023 încoace. Pe categorii, preţurile de transport s-au contractat cu 3,5%, în timp ce tarifele din curierat au scăzut mai puţin, cu 2,1%. De la un an la altul, prețul total de transport a scăzut cu 3,6%, cu o contracţie similară a prețurilor de transport și de curierat.

Creșterea prețurilor la carburanți în cel de-al treilea trimestru i-a determinat pe unii jucători din industrie să se teamă că va continua creşterea costurilor şi în T4, în timp ce se îndreaptă spre sezonul de vârf. Cu toate acestea, prețurile carburanților au oferit o perspectivă pozitivă pentru perioada încărcată care urmează.

Prețurile carburanților, care au crescut constant de la jumătatea lunii iulie, au început să se stabilizeze. În comparație cu o creștere de 5p atât în august cât și în septembrie, prețul mediu lunar la benzină a crescut cu doar 2p în octombrie. Prețurile la combustibili dau acum semne de scădere. Per total, prețurile medii ale combustibilului au fost în octombrie de 155,13 pence/litru pentru benzină și 162,18 pentru motorină. În ciuda fluctuațiilor, prețurile actuale ale combustibililor rămân mai mici decât în perioada similară a anului trecut.

Pe de altă parte, şoferii care se bazează pe drumuri bune pentru munca lor, așteaptă cu nerăbdare Declarația de toamnă a cancelarului Jeremy Hunt, din 22 noiembrie. Una dintre preocupările lor principale este întreținerea drumurilor. Raportul anual al RAC privind vehiculele a constatat că aproape jumătate dintre șoferii chestionați au enumerat starea drumurilor din Marea Britanie ca fiind o preocupare principală. Guvernul a promis recent o finanțare de 8,3 miliarde de lire sterline pentru a remedia problema gropilor din Regatul Unit. Această finanțare este programată să fie eliberată încă din aprilie, iar toate regiunile Angliei vor primi o cotă în următorii 10 ani. Proprietarii de flote și șoferii sunt dornici să afle mai multe despre cum va fi implementat acest plan de finanțare de un miliard de lire în Declarația de toamnă.

Jeremy Hunt se gândește, de asemenea, la creșterea taxei la combustibil pentru prima dată în mai bine de un deceniu. Dacă acest lucru se realizează, este posibil ca ajustarea să provoace reacții mixte din partea publicului.

Decarbonizarea rămâne în fruntea agendei de zero net a Marii Britanii, care investeşte 200 de milioane de lire sterline în transportul rutier de marfă pentru a sprijini tranziția către practici mai ecologice. Cu toate acestea, UE este încă înaintea Regatului Unit în eforturile de decarbonizare, o nouă legislație care intră în vigoare în 2025 urmând să impună prezența mai frecventă a stațiilor de încărcare rapidă pe drumurile principale.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut