Scăderea tarifelor de transport de containere din Asia către Europa continuă: în prima săptămână din februarie, tariful dintre Shanghai și Genova a scăzut cu 11%, iar cel dintre Shanghai şi Rotterdam cu 5%. Pe de altă parte, tarifele de transport din China către SUA sunt în creștere.

Potrivit Drewry, în prima săptămână din februarie, a continuat declinul înregistrat de la jumătatea lui ianuarie, afectând în principal destinațiile europene. Indicele Drewry din 8 februarie arată o scădere semnificativă a ratei medii de transport între Shanghai și Genova, la 6.225 USD pe container de 40” (-11%). Ruta dintre Shanghai și Rotterdam prezintă o scădere mai mică, de 5%, la 4.426 USD.

Tariful mediu de transport spot din Rotterdam către New York a crescut cu 24%, până la 1.978 USD, în timp ce pentru direcția inversă a scăzut cu 4%, la 611 USD. Tariful crește și pe rutele dintre Asia și SUA: +8% (la 4.771 USD) între Shanghai și Los Angeles și +2% (la 6.268 de dolari) între Shanghai și New York. Singura cifră în scădere este cea dintre Los Angeles și Shanghai, la 726 de dolari (-1%). Indicele compozit, care acoperă toate porturile analizate de Drewry, a scăzut cu 1%, la 3.786 USD.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut