Sondajul Drewry al tarifelor spot de marfă pentru transportul maritim de containere de la jumătatea lunii septembrie arată o nouă scădere medie, de 7%, atingând un vârf de 10% pe rutele dintre Asia și Europa.

Septembrie nu pare să oprească scăderea tarifelor de marfă spot pentru transportul maritim de containere. Sondajul săptămânal al lui Drewry, publicat pe 14 septembrie 2023, arată că indicele mediu global a scăzut cu 7% față de săptămâna precedentă, ducând scăderea anuală la 68,4%. Mai mult, pe rutele dintre Asia și Europa, această valoare este mai mare și ajunge la 10% atât între Shanghai și Rotterdam (1.299 de dolari per TEU), cât și între Shanghai și Genova (1.698 de dolari/TEU). Scăderea anuală este de 81%, respectiv 77%. Cu toate acestea, ruta transatlantică dintre Rotterdam și New York rămâne stabilă, la 1.565 de dolari pe TEU.

Tendința descendentă continuă și în cazul exporturilor către Asia, unde rata medie de transport spot între Rotterdam și Shanghai a scăzut cu 3%, până la 485 USD/TEU.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut