În săptămâna europeană de control al cabotajului (2-5 aprilie), inspecţia de transport olandeză, ILT, a emis 10 rapoarte pentru cabotaj ilegal. Serviciul de inspecție a verificat un total de 120 de camioane în 6 locații din Țările de Jos și a descoperit 39 de încălcări. Între acestea, firmele a 10 șoferi au fost amendate pentru petrecerea pauzei de 45 de ore în cabină.

ILT a efectuat verificări în Moerdijk, Venlo, Zwolle, Bodegraven, Geldrop și pe Maasvlakte, iar cele mai multe încălcări au fost constatate în ultimele trei locații.

Pe lângă încălcările regulilor de cabotaj, 10 șoferi care și-au petrecut odihna săptămânală în cabină au fost amendați. În Țările de Jos, „cabin camping” presupune o amendă de aproximativ 1.500 de euro, care este suportată de angajator.

Au existat și încălcări pentru funcționarea incorectă a tahografului, lipsa Codului 95 și a certificatelor necesare şoferilor din afara UE care sunt angajați de o companie olandeză, pentru a arăta că sunt aplicate condițiile de angajare din Olanda. „Accidentele în transportul rutier pot fi cauzate de oboseală excesivă și pregătirea necorespunzătoare a șoferilor, defecțiuni tehnice ale vehiculelor sau încărcare incorectă. Nerespectarea regulilor privind timpii de conducere și de odihnă, încărcare, cerințe de autorizare sau cabotaj duce la condiții nesigure și la relații de concurență neloială între transportatori”, declară ILT, potrivit Nieuwsblad Transport.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut