Tendința în ceea ce privește numărul de falimente este în creștere de aproape doi ani. Potrivit Statistics Netherlands (CBS), numărul falimentelor a crescut în aprilie cu încă 20 de companii, faţă de martie (+6%). În primele patru luni ale lui 2024, cu aproximativ 47% mai multe companii au declarat faliment decât în aceeași perioadă din 2023. Cele mai multe falimente au fost declarate în sectorul transporturilor și depozitării în aprilie.

După cum relatează Nieuwsblad Transport, în aprilie, 402 companii și instituții olandeze, inclusiv întreprinderi individuale, au fost declarate falimentare. Dintre toate industriile, comerțul a avut cel mai mare număr de falimente (72), cu 24% mai mult decât în martie, dar asta şi pentru că are numărul cel mai mare de companii. Relativ vorbind, în aprilie, cele mai multe falimente au fost declarate în sectorul transporturilor și depozitării. De asemenea, numărul falimentelor a crescut din nou şi în construcții și producție.

Numărul falimentelor declarate a atins un vârf în mai 2013: 911. După aceea, numărul falimentelor a scăzut până în august 2017. Tendința a rămas apoi relativ constantă până la jumătatea lui 2020. Numărul falimentelor a scăzut apoi și mai mult și a atins un minim record de 109 în august 2021. Din mai 2022, numărul falimentelor a fost continuu mai mare decât în luna similară a anului trecut.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut