Tata Passenger Electric Mobility Limited (TPEML), o subsidiară a celui mai mare producător auto din India, Tata Motors, a semnat un contract cu Ford India pentru preluarea unei fabrici Ford din Sanand, statul indian Gujarat. Tata plănuiește să construiască acolo mașini electrice.

Achiziția fabricii, care este încă supusă aprobării autorităților relevante, va oferi pentru Tata capacitatea de producție necesară pentru 300.000 de vehicule electrice pe an, care ulterior poate fi scalată la 420.000 de unităţi electrice pe an, notează electrive.com.

Potrivit Tata Motors, Ford India Private Limited (FIPL) va continua să opereze unitatea de producție de unităţi propulsoare pe amplasament. „Cu capacitatea noastră de producție aproape de saturație, această achiziție este făcută în timp util și un câștig pentru toate părțile interesate”, a declarat Tata. TPEML va face investițiile necesare pentru reconfigurarea și adaptarea fabricii la platformele de vehicule existente și viitoare ale Tata Motors.

Achiziția va juca, de asemenea, un rol important în atingerea propriilor obiective de producție de vehicule electrice. La sfârșitul lunii aprilie, Tata Motors a decis să crească de peste patru ori producția de vehicule electrice în acest an fiscal, de la 19.000 la 80.000 de unități. Anul trecut, Tata Motors a anunțat deja planuri de a lansa 10 modele electrice până în 2026 și de a investi aproximativ 2 miliarde de dolari în noi arhitecturi de vehicule, tehnologii aferente și infrastructură.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare