Începând cu 2023, bonusul pentru camioanele verzi Euro 6 la taxele rutiere va fi eliminat în Austria. Ca urmare, tarifele vor fi majorate cu 4%. Asociația Centrală de Expediție și Logistică vorbește despre o decizie „pur și simplu de neînțeles” cu privire la noua reglementare a taxelor rutiere.

În Austria, Ministerul Federal pentru Protecția Climei va elimina bonusul de taxare pentru camioanele Euro 6. Ordonanța privind tariful de taxare emisă pe 6 decembrie 2022 crește tarifele pentru 2023 pentru clasa de taxare Euro 6 cu 4 procente. Ratele de taxare rămase, pentru alte categorii de camioane, vor fi majorate între 2,29 și 2,8%.

Transportatorii au criticat decizia de a anula bonusul pentru camioanele Euro 6. „Acest regulament este de neînțeles. În loc să promoveze investițiile în protecția climei, el penalizează cu 4%. Acest lucru este complet de neînțeles, deoarece încă nu există alternative la acest tip de vehicul, cel mai ecologic de pe piața transporturilor grele”, a criticat Alexander Friesz, președintele Asociației Centrale de Expediție și Logistică, decizia.

Asociația criticase deja lipsa de logică în creșterea tarifului de taxare ca fiind „în mod clar anti-climat”, cerând mai mult realism din partea politicienilor. Alexander Friesz a numit promovarea motoarelor alternative neutre din punct de vedere tehnologic, condițiile-cadru pentru dezvoltarea unei infrastructuri durabile și reglementarea rezonabilă în domeniul aerodinamicii, drept soluții constructive necesare pentru a face transportul rutier de mărfuri ecologic. El a numit contraproductiv faptul că „cei care vor să îmbunătățească ceva sunt pedepsiți”.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut