Hutchison Ports ECT Rotterdam va introduce două noi tarife pentru transportul rutier începând cu 1 ianuarie 2024, relatează Ttm.nl. Taxele – Climate Rate şi Spreading Surcharge, inclusiv Spreading Premium – sunt menite să contribuie la obiectivele climatice și să realizeze o mai bună repartizare a transportului rutier la terminale.

Tariful Climatic (Climate Rate), de 2,50 euro pe camion în vizită, își propune să realizeze o schimbare modală și să contribuie la obiectivele climatice într-un sens mai larg. Acesta se aplică atât pentru terminalul ECT Delta, cât și pentru ECT Euromax. Tariful Climatic nu se aplică şi camioanelor cu emisii zero.

Spreading Surcharge, de 13,50 euro/vizită, se aplică vehiculelor grele care tranzitează terminalele Delta ECT și/sau ECT Euromax în zilele lucrătoare, între orele 5:00 și 19:00.

Va fi introdus însă și Spread Premium, prin care camioanele care vizitează terminalul noaptea și/sau în weekend primesc o compensație de 4,50 euro/vizită. Combinația dintre suprataxele Spreading și Premium se face astfel: suprataxa și prima sunt calculate separat pe terminal, pe lună, și taxate pe lună. ECT însă nu plăteşte, ci maximum trei vizite de noapte și/sau weekend pot servi drept compensație pentru o vizită de zi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut