Începând cu 1 ianuarie 2024, în Estonia a intrat în vigoare o modificare a Legii privind circulația rutieră, prin care se stabilesc noi tarife pentru utilizarea drumurilor pentru camioane și se modifică şi amenzile pentru neplata acestui serviciu, după cum a anunţat Administrația Transporturilor din Estonia.

Potrivit Logist.Tooday, tarifele de utilizare a drumurilor au fost diferențiate astfel încât vehiculele grele mai poluante plătesc proporțional mai mult decât vehiculele mai puțin poluante. Noul tarif zilnic va fi de 13-40 de euro, iar tariful anual va fi de 200-2.000 de euro, în funcție de clasa de emisii, greutatea maximă și numărul de osii. Vehiculele grele cu emisii zero vor putea circula gratuit până la sfârșitul lui 2025, dar din 2026 vor fi supuse unei taxe de utilizare.

De la 1 ianuarie 2024, s-au modificat și amenzile maxime pentru persoanele care permit altora să conducă sau care conduc un vehicul fără a plăti taxa de drum sau fără a o plăti complet.

Puteți afla mai multe despre tarife AICI.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut