Producătorul turc de componente auto Teklas Automotive a deschis o fabrică în orașul Vranje, în sudul Serbiei.

Teklas intenționează să angajeze aproximativ 1.500 de lucrători la fabrică, a declarat CEO-ul Nebi Anil pentru agenția de presă Tanjug. Apoi, în următorii opt ani, compania îşi propune să ajungă la 2.500 de angajaţi în Serbia, după cum nota anul trecut SeeNews. „Sperăm să obţinem o cifră de afaceri de 250 de milioane de euro”, a spus Nebi Anil, referindu-se la cifra de afaceri anuală combinată a ambelor fabrici din Serbia.

Prima unitate a companiei din Serbia, care a fost deschisă în 2016 în orașul Vladicin Han, se întinde pe aproximativ 26.000 m2 şi angajează circa 1.000 de muncitori. Noua fabrică se va specializa în aceeași linie de activitate ca și cea din Vladicin Han, care produce conducte de răcire și încălzire, motoare electrice și hibride și furtunuri de frână. Unitatea din Vladicin Han produce piese pentru Volkswagen, Audi, PSA, Porsche și alţii, iar întreaga sa producție este exportată.

Teklas Automotive operează zece fabrici în Germania, Statele Unite, Mexic, Franța, Serbia și Turcia. De asemenea, compania turcă Teklas operează şi o fabrică în Kardzhali, Bulgaria.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare