XPO Logistics a încheiat un contract pe mai mulți ani cu Tesco plc, pentru a-i gestiona distribuția frigorifică pentru magazinele din regiunea de nord-vest a Regatului Unit. Tesco este cel mai mare comerciant cu amănuntul de produse alimentare și mărfuri generale din Marea Britanie și un important distribuitor de combustibili. Conform noului acord, XPO va fi responsabil pentru transportul mărfurilor cu temperatură controlată, folosind flota XPO și șoferii de la centrul de distribuție al Tesco din Widnes, Cheshire.

În plus, cele două companii vor colabora la dezvoltarea unui plan pentru o soluție neutră sau negativă privind emisiile de carbon, care să susțină obiectivele de sustenabilitate ale Tesco. În 2009, Tesco a devenit prima companie la nivel global care și-a stabilit obiectivul de a deveni zero carbon până în 2050.

XPO furnizează servicii de transport nealimentare către Tesco UK de mai bine de 25 de ani, evidenţiază Logistics Manager. Compania desfășoară o flotă dedicată de camioane cu semiremorci-cisternă și șoferi special instruiți pentru a colecta combustibil la 15 rafinării și a-l livra la aproape 500 de stații de alimentare pentru consumatori din Marea Britanie. „Tesco și XPO au construit o relaţie de încredere de-a lungul mai multor ani, lucrând împreună pentru un lanț de aprovizionare robust”, a declarat Dan Myers, Managing Director, XPO Logistics Marea Britanie și Irlanda. „Acest lucru a creat o bază solidă pentru dezvoltarea parteneriatului. Furnizarea de operațiuni de transport la centrul de distribuție Widnes este o evoluție naturală a relației noastre și așteptăm cu nerăbdare să sprijinim Tesco în realizarea acestei etape a strategiei lor logistice.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare