Tesco le oferă șoferilor de camioane care se angajează înainte de 30 septembrie un bonus de 1.000 de lire sterline, în încercarea de a asigura livrarea de alimente pe măsură ce criza din Marea Britanie generată de penuria de șoferi se înrăutăţeşte. Solicitanții trebuie să aibă o licență UE HGV 1 (C + E) completă, cu cel mult șase puncte de penalizare actuale și trebuie să aibă vârsta de cel puțin 21 de ani.

Reţeaua, care are 40.000 de livrări pe zi către magazinele sale, încurajează solicitanții să caute pe website-ul său de cariere care are în prezent șapte pagini de anunțuri pentru locuri de muncă pentru șoferi.

Stimulentul de 1.000 de lire sterline acordat de Tesco vine în timp ce RHA avertizează că lanțul de aprovizionare din Marea Britanie ar putea să se întrerupă în 2-3 săptămâni, cu excepția cazului în care guvernul ia măsuri imediate pentru a combate lipsa cronică de șoferi din Marea Britanie.

Asociația rutieră de transport (RHA) a estimat că există un deficit de 100.000 de șoferi de vehicule grele în Marea Britanie, lipsă creată de o serie de factori, printre care pierderea a mii de șoferi europeni care au părăsit Marea Britanie după Brexit, absențele crescânde din cauza Covid-19 și a autoizolării, ca urmare a intrării în contact direct cu o persoană infectată.

Deși guvernul a instituit măsuri care permit operatorilor să scutească șoferii care au fost notificați de aplicația Track-and-Trace de autoizolarea lor, RHA a condamnat complexitatea și birocrația implicate în aplicarea scutirii. Asociația a spus că pare să aibă drept scop descurajarea deliberată a operatorilor de a solicita scutirea – mai ales că cerința de autoizolare va fi eliminată de guvern pentru cei care sunt dublu vaccinați în trei săptămâni.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare