Producătorul de mașini electrice Tesla a înregistrat o nouă entitate juridică – Tesla Motorlari – în Turcia, scrie Agenţia Tass.

Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Mustafa Varank, a declarat că Tesla intenționează să intre pe piața turcă. Potrivit acestuia, președintele turc Recep Tayyip Erdogan și CEO-ul Tesla, Elon Musk, au o relație bună. „Tesla și-a exprimat anterior interesul pentru a investi în Turcia, inclusiv în crearea de stații de încărcare, dar procesul a fost amânat din cauza evoluțiilor interne ale companiei”, a spus ministrul turc.

Turcia are un sistem serios de stimulare a investitorilor, mai ales în ceea ce privește cercetarea și dezvoltarea. „Pentru Tesla, accesul la piață este important, iar pentru noi, investițiile în tehnologie și producție sunt importante. Am înaintat propunerile noastre către companie. În prezent, Tesla are deja furnizori din Turcia.” Kemal Geçer, care anterior a fost CEO al Lufthansa în Turcia și Irak, a devenit CEO al reprezentanței turce a Tesla Motorlari. Compania plănuiește să vândă patru modele Tesla în țară: sedanul Model 3, modelul S liftback, modelul Y și modelul X.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut