Producătorul suedez de ambalaje Tetra Pak a vândut filiala din Rusia conducerii sale locale. Situația a creat o lipsă a ambalajelor, în special pentru produsele alimentare de pe piață.

„Pentru a asigura continuitatea afacerii clienților săi și pentru a menține disponibilitatea produselor necesare, compania a decis să-și transfere filiala din Rusia către echipa locală de conducere”, se arată într-un comunicat al companiei, citat de TASS.

Încă din martie, Tetra Pak a anunțat că va reduce gama de produse și nu va mai fabrica ambalaje pentru vin în Rusia. De asemenea, compania a mai anunțat că va reduce temporar gama de ambalaje pentru alimente din cauza lipsei de componente.

La finalul lui mai, presa a informat că Tetra Pak a decis să-și desprindă filiala din Rusia într-o companie separată și să își înceteze activitatea în Rusia. Însă ulterior aceasta a negat informațiile despre intenția sa de a părăsi piața rusă. Situația, însă, a fost agravată de interdicția de a exporta produse Tetra Pak în Rusia de către autoritățile suedeze.

Dificultățile apărute pe piața rusă din cauza lipsei ambalajelor alimentare a determinat reprezentanții companiilor din domeniu să ceară autorităților să dezvăluie date privind producția de carton și distribuția ambalajelor în rândul participanților pe piață. Deocamdată, acest demers a rămas fără răspuns.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare