Tevva a obținut omologarea de tip din Comunitatea Europeană (ECWVTA) pentru camionul său electric cu baterie de 7,5 tone. Noua certificare îi permite acum să înceapă producţia şi vânzarea de serie în Marea Britanie și Europa. Compania se așteaptă să vândă până la 1.000 de camioane electrice în 2023.

Tevva este prima companie britanică care a primit ECWVTA pentru un camion electric de 7,5 tone, iar versiunile produse în serie au început deja să fie livrate clienților, inclusiv Travis Perkins și Royal Mail.

Fondatorul și directorul executiv al Tevva, Asher Bennett, a declarat: „Continuăm să atingem noi etape, aprobarea de tip fiind cel mai recent și mai important reper atins. Echipa noastră a lucrat neobosit pentru a obține această certificare și a pune camionul de 7,5 t în mâinile clienților și pe şosele. Avem misiunea de a face camioanele durabile accesibile la scară și credem că tehnologia noastră va da putere sectorului transporturilor și guvernelor Europei să își atingă obiectivele de zero net carbon. Prin adoptarea atât a hidrogenului, cât și a surselor electrice, putem regândi mixul energetic în transport, putem reduce presiunea asupra rețelei noastre de electricitate și putem accelera adoptarea camioanelor electrice.”

Certificarea a fost obținută pentru UE și Regatul Unit prin agenția de certificare a vehiculelor (VCA) și agenția suedeză de transport (STA).

Pentru a primi omologarea întregului vehicul, camionul electric Tevva a fost supus unui număr de 30 de teste de sistem, inclusiv pentru siguranța electrică și compatibilitatea electromagnetică la cele mai recente standarde.

Camionul oferă până la 227 de kilometri de autonomie cu ajutorul bateriei sale de 105 kWh la o singură încărcare, fiind ideal pentru flotele de livrare last mile și urbane.

Acesta va fi urmat mai târziu, în 2023, de un camion electric cu hidrogen de 7,5 tone, care beneficiază de un prelungitor de autonomie cu hidrogen care îi mărește autonomia până la 570 km.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut