Thyssenkrupp Materials Services a pus în funcţiune un nou depozit automatizat în Rotenburg, Saxonia Inferioară. Instalația de ultimă generație, care costă 60 de milioane de euro, va optimiza – prin automatizare, digitalizare și inteligență artificială – toate procesele de depozitare internă, pentru a le face mai eficiente.

În centrul logistic de ultimă generație, sistemele de transport fără șofer sunt capabile să mute coletele direct pe vehiculul de transport. Această inovație a revoluționat modul de lucru, deoarece a eliminat procesele lungi de deplasare de la punctul de încărcare la următorul punct de lucru, în noua structură.

Această nouă soluție a permis livrarea simultană a mărfurilor pe mai multe camioane, ceea ce are ca rezultat o procesare mai bună a comenzilor și o eficiență mai mare a proceselor.

În plus, introducerea automatizării a făcut posibilă scurtarea timpilor de nefuncționare, ceea ce se traduce într-o productivitate mai mare, dar și într-o siguranță mai mare pentru angajați.

Martin Stillger, purtător de cuvânt al consiliului de administrație al Thyssenkrupp Materials Services, a subliniat că acesta este unul dintre cele mai mari proiecte ale companiei din ultimele decenii și că va ghida toate celelalte investiții în domeniul logistic.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare