Circumstanțele excepționale necesită decizii excepționale: Scania a decis să nu mai accepte comenzi (cu excepția gamei sale electrice/hibride) până când nu are o imagine mai clară a timpilor de livrare și a prețurilor materiilor prime.

În ultimele luni, toți producătorii s-au confruntat cu o serie de întreruperi în lanțurile de aprovizionare, iar războiul din Ucraina este doar un alt strat „dintr-o lasagna greu de digerat”, după cum notează transportmedia.be. În cazul Scania, combinația dintre un carnet de comenzi „excepțional de încărcat” și preţurile de producție din ce în ce mai dificil de anticipat a dus la o situație fără precedent, cu termene de livrare de până la 20 de luni.

„Registrele noastre de comenzi au atins niveluri record atât în Olanda, cât și în Belgia. Am primit mai multe comenzi decât pot produce fabricile, mai ales în Benelux, fapt care însă se datorează şi noii noastre game Super”, spune Janko Van der Baan, Managing Director Scania Benelux. „Cu timpi actuali de producție atât de lungi, nu avem suficientă vizibilitate asupra disponibilității componentelor și prețurilor acestora. De aceea am decis să nu mai acceptăm comenzi pentru moment, cu excepția modelelor noastre hibride și electrice.”

Deocamdată, această decizie pare să se aplice doar țărilor din Benelux.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare