Dat fiind că, în 2023, aproximativ 2,4 milioane de camioane au traversat Pasul Brenner de-a lungul autostrăzii A12, autoritățile tiroleze au decis să continue şi în 2024, pentru 150 de zile, verificările rutiere ale camioanelor în tranzit, anunţă Trafficban.com.

Anul acesta, echipa mobilă de inspecție a administratorului autostrăzilor din Austria, ASFINAG, va fi folosită pe drumurile tiroleze timp de 150 de zile, cu 38 de zile mai mult decât era planificat inițial. Parlamentul regional a decis să aloce aproximativ 55.000 de euro în acest scop. În fiecare an, autoritatea austriacă, împreună cu inspectorii tehnici și poliția, controlează peste 4.000 de camioane – de la frâne la sarcina pe osie și nivelurile de emisii.

Inspecțiile au loc la punctele de control din Kundl și Radfeld, pe Pasul Brenner, de-a lungul drumurilor naționale din Nauders, Leisach și Musau, precum și la punctele de control situate pe rețeaua rutieră de nivel inferior și în parcările de pe autostrăzi.

Pe lângă verificările rutiere, în timpul cărora poliția verifică documentele șoferului, respectarea timpilor de conducere și de odihnă, echipamentele de iarnă și asigurarea încărcăturii, este important și ca starea tehnică a vehiculelor să fie verificată cu atenție, subliniază René Zumtobela, deputat în parlamentul tirolez responsabil cu transportul.

În 2023, inspectorii de trafic au lucrat în total peste 64.300 de ore, cu aproape 2.000 de ore mai mult decât în 2022, depistând aproape 11.500 de defecțiuni tehnice. Inspecțiile efectuate în Kundl și Radfeld au dus la 3.700 de avertismente emise șoferilor pentru încălcarea interdicțiilor de conducere, iar în peste 2.300 de cazuri șoferilor li s-a interzis să-și continue cursa.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut