Producătorul american de anvelope off-highway Titan International a oprit investițiile în operațiunile sale din Rusia, din cauza războiului din Ucraina și a sancțiunilor globale impuse Moscovei.

Facilitatea Voltyre-Prom, din Volgograd, în sud-vestul Rusiei, funcționează la niveluri inferioare, în conformitate cu sancțiunile internaționale împotriva Rusiei, a declarat Titan pe 2 mai. Producătorul, totuși, a spus că a rămas angajat în rolul pe care îl joacă în menținerea în mișcare a alimentelor și a bunurilor esențiale, inclusiv prin fabricarea anvelopelor din Volgograd, Rusia, notează European Rubber Journal. Anvelopele produse în unitatea Voltyre-Prom sunt vândute în principal în țările CSI.

Anul trecut, operațiunea din Rusia, deținută în proporție de 64,3% de Titan, a reprezentat aproximativ 6% din vânzările globale consolidate, dar cifra a scăzut la 5% în primele trei luni din 2022.

Producătorul american a refuzat să ofere o estimare a impactului potențial al interdicțiilor, sancțiunilor și boicoturilor asupra afacerii sale, dar a punctat că sunt efecte precum întreruperi în lanțul de aprovizionare și logistică sau complicații financiare în ceea ce privește executarea tranzacțiilor cu anumite bănci.

În ciuda perturbărilor din Rusia, Titan a raportat o performanță puternică per ansamblu în primul trimestru, cu vânzări în creștere cu 38% față de anul precedent, la 556 milioane USD. Câștigul ajustat (EBITDA) s-a dublat cu peste 57 de milioane de dolari, în creștere față de 26 de milioane de dolari în primul trimestru din 2021.

Producătorul de anvelope a raportat „cele mai puternice vânzări trimestriale din ultimii nouă ani” în toate zonele sale geografice, a declarat Paul Reitz, președinte și CEO Titan.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare