În sectorul transporturilor și logisticii din Olanda, unde în mod tradițional lucrează bărbați, numărul femeilor șofer de camion este tot mai mare. Cu o creștere de aproape 5% în cel de-al doilea trimestru al anului 2023, se observă o schimbare clară în sector.

Din ce în ce mai multe femei găsesc profesia de șofer de camion atractivă. Va fi evident și în seara de prezentare care se organizează special pentru femei joi, 19 octombrie, pe stadionul de fotbal Galgenwaard, din Utrecht. Aproximativ 200 de posibile candidate la meseria de șofer de camion sunt așteptate să participe la Ladies Night, parte a unei campanii a organizațiilor patronale TLN și VVT și a sindicatelor FNV Transport & Logistiek și CNV Vakmensen pentru a recruta mai mulți șoferi de camion pentru sectorul transportului și logisticii. Campania este posibilă datorită Fundației Fondului de Formare și Dezvoltare Profesională a Transportului de Marfă (SOOB) și este implementată de Institutul Sectorial pentru Transport și Logistică (STL) din Olanda. „Există un potențial mare de muncă în rândul femeilor. Și este păcat să nu folosim acel potențial atât de necesar. Sectorul nostru de transport și logistică continuă să crească cu tot felul de oportunități de angajare. Depinde de noi să facem apel la femei și să arătăm cât de atractiv este să lucrezi în acest sector”, a declarat Elisabeth Post, președintele TLN.

Roel van Dijk, director al CNV Vakmensen, completează: „Organizațiile care au o compoziție mai diversă sunt mai capabile să răspundă la evoluțiile din mediul lor. Mai multe femei în sector nu reprezintă doar un interes de afaceri, ci și un interes social.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut