Asociația olandeză de Transport și Logistică, TLN, a obținut de la Comisia Europeană (CE) eliminarea instalării obligatorii a Smart Tacho 2 începând cu data de 21 august a acestui an pe camioanele noi, deoarece noul echipament nu îndeplinește toate cerințele declarate, iar reînnoirea lui în viitor va necesita cheltuieli suplimentare semnificative.

CE și-a modificat propunerea şi a anulat obligaţia în urma unui lobby de succes al asociației TLN pentru eliminarea introducerii obligatorii a Smart Tacho 2.

Cu toate acestea, Comisia Europeană lasă deschisă posibilitatea de a face acest pas obligatoriu în viitor. „Ministerul olandez al Infrastructurii și Gospodăririi Apelor a susținut sectorul în obiecțiile sale și a pus el însuși întrebări critice cu privire la propunerile Comisiei Europene. Un vot asupra noului regulament de implementare va avea loc în Comisia pentru transport rutier pe 17 aprilie. Abia atunci vom ști dacă noile propuneri vor fi acceptate de statele membre”, explică TLN.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut