După cum aminteşte Asociația olandeză de Transport și Logistică, TLN, din 31 decembrie 2024, se va modifica perioada în care șoferii trebuie să prezinte documente în timpul unui control rutier (Articolul 36 din Regulamentul CE privind tahograful), de la 28 de zile, la 56 de zile.

Șoferii cu tahograf digital sau tahograf inteligent pot continua să folosească cardul de șofer actual până la expirare. Acest card tahograf conține toate activitățile șoferului pentru o medie de șase luni.

Singura provocare pentru agenții care vor verifica respectarea legii este că numărul de coduri de țară înregistrate pe hărțile G1 și G2V1 este limitat și noile funcționalități ale Smart Tacho 2 (G2V2) nu sunt prezente. Acestea sunt însă stocate în memoria tahografului G2V2.

Începând cu 31 decembrie 2024, șoferii trebuie să ia cu ei orice tipărire făcută în contextul articolului 12 sau alte imprimări și/sau documente timp de 56 de zile în loc de 28 de zile. Doar după această perioadă documentele trebuie adăugate la administrația tahografului, pentru ca aceasta să fie completă.

Nu există nicio obligație sau opțiune de a reînnoi cardurile de șofer mai devreme. Cardul poate fi înlocuit numai în caz de furt, pierdere sau defecțiune, caz în care data de expirare a cardului de şofer va fi aceeaşi cu cea a cardului pierdut, furat sau defect.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut