Potrivit unui sondaj solicitat de Asociaţia de Transport şi Logistică din Polonia (TLP) şi realizat în rândul șoferilor profesioniști care conduc prin UE, 66% dintre șoferi au declarat că provocările şi condiţiile cu care se confruntă în spaţiile pentru odihnă şi recreere îi fac să ia în considerare părăsirea profesiei. La sondaj au participat circa 1.700 de șoferi: polonezi, belaruși, bulgari, olandezi, lituanieni, români, ucraineni, maghiari și alții.

Potrivit şoferilor, țara cu cele mai proaste condiții de odihnă în parcări pentru camioane este Germania (32% dintre răspunsuri), urmată de Franța și Belgia – 16% fiecare. Evaluarea generală include atât condițiile sanitare și sociale precare, cât şi zgomotul și insuficienţa locurilor de parcare. De exemplu, în Franța există mai multe locuri de parcare decât în Germania, dar echiparea este mult mai proastă. În același timp, Franța și Germania au fost evaluate destul de înalt de 18%, respectiv 15% dintre șoferi.

Întrebați despre țările în care se simt cel mai puțin în siguranță, șoferii au indicat Franța (43%), Belgia (17%) și Germania (13%). La această întrebare, 3% dintre respondenţi au numit şi România. Printre cele mai sigure țări, Polonia s-a clasat pe primul loc (35%). „În Germania, avem de-a face cu foarte multe incidente în parcările locale, de unde părerea negativă a șoferilor. Cu toate acestea, poliția germană se opune activ și răspunde oricărei situații negative, care este evaluată pozitiv de alți respondenți la sondaj. Din păcate, nu același lucru se poate spune despre Franța. Cu un număr mare de furturi și tâlhării, șoferii se plâng că serviciile locale nu numai că nu iau măsuri preventive, dar ignoră și toate rapoartele despre astfel de evenimente”, spune Maciej Wronski, Președintele TLP.

Rezultatele sondajului au fost prezentate Parlamentului European. Parlamentarii Elżbieta Lukacijewska și Kosma Złotowski din Polonia au declarat că vor iniția o discuție oficială pe această temă în timpul unei reuniuni a Comisiei pentru Transport și Turism (TRAN) a Parlamentului European.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut