O cercetare realizată de Packlink, o platformă digitală de soluții pentru lanțul de aprovizionare care sprijină peste 36.000 de întreprinderi mici și mijlocii din Europa, a identificat cei mai solicitați cinci profesioniști în acest moment în sectorul logisticii și transporturilor.

Astfel, în lista celor mai solicitate profesii din sectorul logistic găsim:

  • Şofer de vehicul industrial;
  • Manager de trafic;
  • Manager al lanțului de aprovizionare;
  • Analist de date;
  • Şef de depozit.

Referindu-se la Italia, Logisticamente.it subliniază că lipsa şoferilor de camioane nu este deloc surprinzătoare, pentru că în acest moment există cerere pentru mai mult de 5.000 de șoferi, în special în regiunile din centrul și nordul Italiei, iar estimarea arată şi pe viitor o creştere dramatică, cu o previziune de 17.000 șoferi care ar trebui angajaţi în următoarele 24 de luni. Printre cele mai căutate figuri se regăseşte şi managerul de supply chain, cel care se ocupă de organizarea tuturor activităților de achiziție, producție și distribuție a mărfurilor. Un alt profesionist foarte căutat este managerul de depozit, pentru care se așteaptă o creștere de 3% în următorii câțiva ani, în special în sudul Italiei și insule.

De asemenea, sunt căutaţi tot mai mult şi analiştii de date, mai ales în lumina marii digitalizări a sectorului.

Rezultatele cercetării au fost comentate de Noelia Lázaro, Director de Marketing Packlink: „Multe dintre aceste profesii în urmă cu doar 10 ani nu existau în forma lor actuală și asta se datorează tehnologiei înalte și digitalizării sectorului. Tendința va continua și, odată cu automatizarea centrelor de distribuție și apariția vehiculelor autonome, este logic să ne gândim că multe dintre viitoarele locuri de muncă din sectorul logisticii nu există încă. Aceasta, pe lângă faptul că este o provocare, este o oportunitate excelentă pentru industrie de a recruta talente din alte domenii.”

Sectorul logistic este în continuă evoluție, iar pentru a nu fi prins nepregătit pentru provocările viitorului, este important să investească nu doar în inovare, ci și în formare, urmărind cultivarea talentelor și atragerea altora noi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut