Din cauza preţurilor mari la staţii, dar şi a scăderii tarifelor de transport, tot mai multe camioane olandeze funcționează cu combustibil care nu este destinat mașinilor, după cum arată statisticile serviciului vamal local privind creșterea rapidă a infracțiunilor.

Vameșii olandezi estimează că în cel de-al doilea trimestru al acestui an, realimentarea cu combustibili ilegali în camioane a atins o scară de aproape 8.000 de tone, o cifră de de două ori mai mare decât în aceeași perioadă din 2021 și de trei ori mai mare decât în 2020, scrie 40ton.net.

Procedura este de a realiza amestecuri din combustibilii mai ieftini, cum ar fi uleiul de încălzire, şi o serie de aditivi care permit utilizarea în motoarele diesel moderne. Acest lucru necesită cunoștințe chimice avansate, dar economiile financiare pot fi enorme. În Țările de Jos, acciza la motorină este de 41 de euro pe tonă, iar la motorină este de 516 euro pe tonă.

Prețul mediu al motorinei în Țările de Jos este în prezent de 1,95 euro/litru, cu 30% mai mare decât în Polonia și cu 10% mai mare decât în Germania.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare