Pentru 89% dintre companiile care și-au relocat activități sau au avut în vedere să facă acest lucru, reducerea costurilor cu forța de muncă a fost motivul principal.

Avantajele de cost și lipsa de muncitori calificați sunt motive importante pentru ca firmele germane să își mute activitățile economice în străinătate. Din 2018 până în 2020, 1,6% dintre companiile cu 50 sau mai mulți angajați s-au relocat complet sau parțial în alte țări în domenii precum producție, marketing, vânzări, servicii clienți sau cercetare și dezvoltare, după cum a anunțat Oficiul Federal de Statistică.

Pentru 89% dintre companiile care și-au relocat activitățile sau au avut în vedere să facă acest lucru, reducerea costurilor cu forța de muncă a fost un motiv important, iar 75% dintre companii au menționat alte avantaje de cost. Lipsa specialiştilor calificaţi în Germania a fost, de asemenea, un motiv de relocare pentru 62% dintre companii. De menţionat că au fost admise şi răspunsuri multiple.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare