În momentul în care Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană, mulți transportatori au anunțat abandonarea rutelor în această direcție. Astăzi, acest lucru este confirmat de statisticile privind traversările prin Eurotunnel.

Numărul de camioane transportate prin tunel a scăzut semnificativ pentru al doilea an consecutiv. În 2021, contracţia a fost de 6%, comparativ cu 2020, până la 1,36 milioane de vehicule grele. Comparativ, în perioada 2016-2019, statisticile s-au menținut la nivelul de circa 1,6 milioane de camioane pe an, notează 40ton.net.

Între timp, transportatorii nu sunt surprinși, deoarece transportul în Marea Britanie aduce constant noi probleme. Cele mai recente întârzieri se datorează noilor formalități vamale introduse la începutul lui 2022. Agențiile, exportatorii și transportatorii au probleme de operare în sistemul GVMS, în timp ce erori mai grave pot duce la blocarea camionului timp de câteva zile.

Asociația Transportatorilor Rutieri Internaționali (ZMPD) din Polonia a comentat această problemă în Rzeczpospolita, subliniind că firmele ar avea nevoie de circa o lună pentru a putea stăpâni pe deplin noile proceduri.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare