În timp ce cantitatea de mărfuri manipulate în porturile turceşti a scăzut cu 6,6% anual, la 43,3 milioane de tone în martie, numărul de containere a scăzut cu 5,8%, la puţin peste 1 milion TEU, după cum relevă statisticile Ministerului Transporturilor și Infrastructurii din Turcia, Direcția Generală Afaceri Maritime.

În primele trei luni ale anului, volumul de mărfuri manipulate în porturile din Turcia a scăzut cu 7,5% față de aceeași perioadă a anului precedent, ajungând la 135,3 milioane de tone.

Transporturile de comerț exterior au scăzut cu 7% față de aceeași lună a anului precedent, la 31,9 milioane de tone. Transporturile de marfă în tranzit pe mare au scăzut cu 7,7%, la 6,1 milioane de tone, iar cele în cabotaj cu 2,6%, la 5,2 milioane de tone.

În martie, Autoritatea portuară regională Kocaeli a manipulat cea mai mare încărcătură (7,2 milioane de tone), urmată deAliağa (6,7 milioane de tone) și Ceyhan (5 milioane de tone). Cele mai multe containere au fost manipulate de Autoritatea Portuară Regională Ambarli – 275.032 TEU, urmată de Kocaeli (172.140 TEU) și Mersin (163.022 TEU).

Cel mai importat tip de marfă transportat pe mare rămâne fierul vechi. În exporturi, cea mai mare cantitate de manipulare a mărfurilor a fost trimisă către Italia (1,3 milioane de tone), iar în importuri a venit din Rusia – 7,3 milioane de tone. Cantitatea de mărfuri lichide în vrac manipulate în porturi a crescut cu 1,1%.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut