Toyota Industries Corporation cumpără integratorul german de sisteme viastore, care este cunoscut pentru WMS viadata și soluțiile sale automate de stocare și picking. Achiziția va oferi Toyota Material Handling Europe (TMHE) o capacitate sporită de a sprijini clienții în tranziția către soluții de manipulare automatizate și integrate în segmentul proiectelor mici și mijlocii.

Ca urmare a creșterii rapide a pieței comerțului electronic, dar și penuriei de forță de muncă, cererea de automatizare a logisticii a crescut în ultimii ani. Toyota Industries a furnizat deja soluții cuprinzătoare pentru automatizarea proceselor logistice de la recepția mărfurilor până la expediere, în principal prin intermediul subsidiarei olandeze Vanderlande, achiziționată în 2017. Această companie a avut o cifră de afaceri de aproape 1,8 miliarde de euro anul trecut și este astfel de zece ori mai mare decât viastore.

Însă achiziția viastore va oferi în timp o capacitate sporită companiei Toyota Material Handling Europe de a sprijini clienții în tranziția către soluții de manipulare mai automatizate și integrate în segmentul proiectelor mici și mijlocii.

viastore este un integrator de sisteme și un brand solid de software, cu o poziție pe piață pe termen lung. Software-ul WMS viadat acoperă multe procese de manipulare a materialelor. viastore produce, de asemenea, diverse soluții de depozitare și picking care sunt utilizate în retail, producție, logistică și alimente. Compania are 600 de angajați în 17 țări și a avut anul trecut o cifră de afaceri de 140 de milioane de euro.

Sub rezerva aprobării din partea autorităților de concurență, se urmărește finalizarea preluării în trimestrul al treilea al anului 2022.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare