Toyota Automotive Industry Turcia a declarat că a avut probleme din cauza lipsei semiconductorilor şi a anunțat că va lua o pauză de la producție pentru un timp. De asemenea, Toyota va opri producția şi la uzina din Kolin, Cehia, pentru toată luna februarie, din lipsă de componente.

Toyota Automotive Industry Turkey Inc. a anunțat că va opri temporar producția din cauza problemei semiconductorilor. Fabrica Toyota din Sakarya va înceta să funcționeze de săptămâna viitoare și nu va produce timp de 14 zile. În această perioadă, vor fi efectuate doar lucrări de întreținere și reparații în fabrică.

Toyota Automotive Industry Turcia a produs 230.000 de vehicule în 2021, şi a exportat 188.000 dintre acestea. Ca urmare, producătorul a fost premiat drept „al doilea cel mai mare exportator al Turciei” de către Adunarea Exportatorilor Turci (TIM), cu venituri din export de 3,6 miliarde de dolari.

Criza cipurilor care a afectat industria auto și continuarea problemelor ulterioare de aprovizionare în noul an, au determinat Toyota să ia o decizie strategică. De asemenea, potrivit Lojiport, şi producția de la fabrica Toyota din Kolin, Cehia, se va opri pe parcursul lunii februarie, ca urmare a lipsei componentelor necesare pentru asamblarea modelelor Aygo X și Yaris.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare