Toți angajații fabricii producătorului auto japonez Toyota din Sankt Petersburg vor fi disponibilizați înainte de sfârșitul lui 2022. Numărul total de angajați ai Toyota Motor LLC în septembrie era de 2.350 de persoane, relatează Interfax.

„Procesul de concediere a angajaților prin acordul părților la uzina Toyota Motor din Sankt Petersburg a început pe 14 noiembrie. Activitățile de organizare și personal vor dura până la sfârșitul lui 2022. În perioada 14 noiembrie-2 decembrie, majoritatea angajaților fabricii au fost concediați prin acordul părților. În acest moment, filiala are 137 de angajați”, a explicat compania. La mijlocul lunii noiembrie, 1.937 de mii de angajați erau inactivi la întreprindere, potrivit Comitetului pentru Muncă și Ocuparea Forței de Muncă din Sankt Petersburg. Cu toate acestea, conform companiei, în septembrie numărul total de angajați ai Toyota Motor LLC era de 2.350 de persoane. La sfârșitul lunii septembrie, Ministerul Industriei și Comerțului a raportat că Toyota va opri complet producția de mașini la fabrica din Sankt Petersburg. Compania s-a angajat să mențină serviciul post-vânzare pentru vehiculele Toyota și Lexus și o rețea de dealeri. Încetarea producției din Rusia a costat compania peste 650 de milioane de dolari, potrivit Toyota.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut