Pandemia și blocarea navei port-container Ever Date în Canalul Suez nu au afectat traficul de containere din portul Trieste, care în primul trimestru al anului 2021 a crescut cu 4% față de aceeași perioadă a lui 2020, ajungând la 250.284 TEU, cu o prevalență a containerelor pline (205.417 TEU, + 5,29%), comparativ cu cele goale (44,867 TEU, -2,15%). Traficul de material rulant a mers chiar mai bine, înregistrând o creştere de 31,93%, până la 96.904 de unități.

În domeniul intermodal, în primele patru luni, portul Trieste a gestionat 3.045 de trenuri, cu 8,52% mai mult decât anul precedent, cu o creștere de 40,4% doar în luna aprilie. „Aceste rezultate au fost determinate în principal de performanțele bune ale zonelor Mol VII și Mol V, precum și de reluarea traficului feroviar al Siderurgica Triestina pentru transportul materiilor prime destinate fabricilor siderurgice din Cremona”, explică Autoritatea Portuară într-un notă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare