În urma unei erori de fabricație a mii de traverse de beton din rețeaua feroviară germană, Deutsche Bahn (DB) are acum misiunea de a înlocui aproximativ 137.000 de traverse în 225 de locații din întreaga țară. Lucrările au fost deja finalizate în 70 de locații, rămânând 155 și posibile perturbări de trafic pe parcurs.

Eroarea de fabricație a traverselor de beton a fost descoperită în urma deraierii din 3 iunie, de lângă Garmisch-Partenkirchen, care a provocat decesul a cinci persoane și zeci de răniți. Instituții independente de testare s-au alăturat DB pentru a investiga cazul, descoperind ulterior că ar putea exista o eroare de fabricație a traverselor utilizate, potrivit Rail Freight.

Ca urmare, DB a trebuit să identifice unde a mai fost folosit acel tip de traverse de beton şi, curând, a impus restricții de trafic în 165 de locații, mai ales în Bavaria, Saxonia, Saxonia-Anhalt și Turingia. Lucrările de înlocuire a traverselor în restul de 155 de locații au început pe 6 septembrie.

Deutsche Bahn a explicat că pe tronsoanele în care au loc lucrări, „trenurile circulă mai încet, în timp ce unele rute trebuie închise”. Compania a subliniat că lucrează non-stop „pentru a elimina cât mai repede posibil toate deficiențele și că traficul ar trebui să revină la normal până la sfârșitul anului”.

Cu toate acestea, DB nu a ratat șansa de a sublinia că plătește pentru o greșeală pe care nu a comis-o și că se va asigura că vor fi compensate companiile feroviare pentru eventualele pierderi. „Clienții noștri nu ar trebui să sufere în mod nejustificat de o posibilă eroare a producătorului. Facem tot ce ne stă în putință pentru a elimina cât mai repede posibil restricțiile, timpii de călătorie mai lungi și deturnările asociate. Vom compensa costurile suplimentare suportate de companiile feroviare”, a declarat Berthold Huber, membru al consiliului pentru infrastructură la DB.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare