Garda Civilă Spaniolă a anunțat pe 20 ianuarie că a arestat șapte persoane – inclusiv proprietarul unei companii de transport rutier de mărfuri care are birouri în Cadiz, Máalaga și Valencia – în cadrul unei anchete care a început în februarie 2022 cu un control în Girona.

Vehiculul, care efectua transport internațional, avea tahograful manipulat. Atunci, procurorul pentru Siguranța Rutieră a continuat ancheta la sediul firmei de transport rutier de mărfuri, iar ca prim rezultat a fost descoperirea unui atelier în Estepona (Málaga), care manipulase tahografele companiei. Atunci agenții au descoperit că omul de afaceri îi forțase pe șoferi să circule cu aceste dispozitive la bord, potrivit Trasporto Europa.

După zece luni de investigații, agenții au găsit alte camioane ale firmei anchetate care aveau tahografe manipulate. În acest mod, compania îi obliga pe șoferi să circule fără a respecta timpii de odihnă, furnizându-le carduri tahograf de la terți, care s-au dovedit oficial a fi furate. Desigur, revizia tahografelor a fost mereu făcută în atelierul care le manipulase.

Ancheta a mai scos la iveală faptul că mulți șoferi care lucraseră în această firmă au demisionat din cauza condițiilor precare de muncă. La finalul primei faze a anchetei, Garda Civilă a ridicat 200 de documente false, a arestat șase tehnicieni din atelier și șoferi presupuși a fi complici și a pus sub cercetare alți 12. Ancheta, care continuă, ar putea duce la mai multe arestări.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare