Numerele străine de înmatriculare şi o plăcuţă care indica transportul deșeurilor au fost un adevărat magnet pentru serviciile de inspecție. Transportatorul ceh trebuie să fi fost foarte curajos atunci când a încercat să efectueze cabotaj ilegal cu deşeuri.

Un camion ceh a transportat o încărcătură de deșeuri lichide între două companii din Polonia. Pe scurt, acesta făcea cabotaj în Polonia, în condiţiile în care, după cum a relevat inspecția, proprietarul nu avea licență pentru transport internațional.

Mai mult, societatea nu se înregistrase în registrul BDO (Baza de date a deșeurilor) nici în Polonia, dar nici în Cehia. Prin urmare, compania nu avea dreptul să desfășoare activități legate de gestionarea deșeurilor nici în propria țară.

De parcă nu era de ajuns, plăcuţa menționată anterior era şi ea nepotrivită. Vehiculul era marcat cu litera „A”, ceea ce înseamnă transport de deșeuri, dar în trafic internațional. Deoarece camionul fusese încărcat în Polonia și trebuia să descarce tot acolo, plăcuţa pentru trafic intern cu textul „deșeuri” ar fi fost cea potrivită.

Pentru transportul de cabotaj fără licență internațională, precum și pentru nereguli suplimentare, transportatorul poate primi o amendă de maximum 12.000 zloți (circa 2.600 euro). De asemenea, expeditorul care a încredințat transportul deșeurilor unei companii fără autorizațiile corespunzătoare este pasibil de o amendă de 10.000 de zloți (aproximativ 2.100 euro).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut