Zece șoferi filipinezi și trei turci au lucrat ilegal luni şi chiar ani de zile pentru o companie de transport din Utrecht, după cum a descoperit Inspectoratul Olandez al Muncii în timpul unui raid. Compania a fost amendată cu 44.000 de euro, potrivit Nieuwsblad Transport.

Cazul a ieșit la iveală în urma unui raport din primăvara lui 2022, vreme la care Inspectoratul Muncii efectua controale nocturne la depozitele marilor furnizori de servicii de coletărie.

În timpul uneia dintre aceste verificări, Inspectoratul Muncii a găsit un șofer filipinez care nu avea drept de lucru în Țările de Jos. Angajatorul său nu a aranjat un permis de muncă pentru el, ceea ce reprezintă o încălcare a Legii privind angajarea cetățenilor străini (Wav).

O investigație ulterioară a relevat că 13 persoane lucrau ilegal în companie. „Investigația s-a concentrat pe o perioadă de șase luni, dar șoferii erau probabil activi în Europa de Vest de mai mult timp. Unul dintre șoferi a indicat că el conduce aici de 12 ani”, a relatat serviciul de inspecție, fără însă să precizeze numele companiei pentru care lucrau aceştia.

Ca urmare, angajatorul implicat a primit o propunere de amendă de 44.000 de euro. „Amenda nu este încă definitivă, deoarece angajatorul poate încă să-și prezinte opiniile cu privire la aceasta.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut