Cei care călătoresc luni, 4 aprilie, în Republica Cehă pot fi surprinși neplăcut. Transportatorii cehi i-au avertizat pe colegii polonezi şi nu numai, că pe 4 aprilie va avea loc un protest la nivel național.

Companiile cehe au mai protestat şi în urmă cu două săptămâni, pe 14 martie, când au făcut o blocare rapidă, de jumătate de oră, a drumurilor principale. Aceasta a fost pentru a atrage atenția autorităților asupra problemelor din transport, în principal cauzate de prețurile excepțional de ridicate ale combustibilului. Cu toate acestea, guvernul ceh nu a oferit niciun sprijin și de aici anunțul unei noi acțiuni, doar pentru ziua de luni.

Avertismentele transmise colegilor din ţările vecine, potrivit 40ton.net, spun că toate orașele mari și tronsoanele de autostradă vor fi blocate de camioane, fără a da amănunte despre anumite trasee sau o perioadă aproximativă de timp.

Vă reamintim că transportatorii cehi cereau în 14 martie limitarea prețurilor la combustibil, verificări ale marjelor de profit în lanțurile de distribuție, reducerea prețului la motorină până pe 30 iunie, scutirea penalităților pentru neplata TVA, amânarea ratelor de leasing și credit, eliminarea totală a taxei de drum pentru vehiculele de peste 12 t, reducerea accizei la motorină, modificarea clauzelor de indexare în contractele de prestare a serviciilor de transport şi scutirea de penalități pentru neplata avansurilor la taxe drum între 15 aprilie şi 15 iulie 2022.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare