În ciuda provocărilor din ultimul an – noile reglementări, impactul Brexitului și întreruperea afacerilor din cauza Covid-19 – mai mult de o treime dintre companiile europene de transport rutier se gândesc să-și extindă operațiunile în alte țări, Marea Britanie fiind în fruntea listei, potrivit unui sondaj realizat de One Poll pentru DWF.

Astfel, 38% dintre factorii de decizie ai companiilor care transportă mărfuri în Regatul Unit au declarat că iau în considerare relocarea sau stabilirea de noi baze în Regatul Unit. Marea Britanie este urmată îndeaproape de Italia (31%), Germania (30%), Polonia (30%) și Spania (26%).

În pofida optimismului unor companii, rămân însă unele bariere percepute în piață. Sondajul a constatat că Brexit și lipsa liberei circulații în UE reprezintă o preocupare pentru 39% din companii, în timp ce 42% dintre companiile de transport consideră că reglementările complexe implicate în înființarea operațiunilor în Marea Britanie sunt o barieră în calea stabilirii unei baze acolo.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare