UE propune o serie de măsuri pentru prevenirea și restricționarea activităților operatorilor de transport care se implică sau facilitează contrabanda sau traficul de persoane în UE. Comisia consideră că evenimentele recente de la granița UE cu Belarus nu ar fi putut avea loc fără contribuția unor transportatori, care, cu bună știință sau nu, au ajutat la exploatarea oamenilor contra unei taxe umanitare și cu un cost ridicat pentru securitatea frontierelor externe ale UE și stabilitatea în regiune.

Comisia propune un nou cadru juridic care să permită UE adoptarea de măsuri specifice împotriva operatorilor din orice mod de transport (terestru, aerian, rutier, căi navigabile și maritime), care se implică sau facilitează contrabanda sau traficul de persoane în Uniunea Europeană. Măsurile ar fi proporționale și determinate de la caz la caz. Tipul de măsuri ar putea include limitarea operațiunilor pe piața Uniunii, suspendarea licențelor sau a autorizațiilor, suspendarea drepturilor de a alimenta sau de a efectua întreținere în UE și interzicerea de a tranzita sau de a survola UE, de a opri sau de a face escală în porturile UE.

Acesta va fi un nou instrument pentru sprijinirea statelor membre afectate de astfel de atacuri hibride. „Nu vor funcționa încercările de a destabiliza UE prin instrumentalizarea oamenilor. UE este unită și întreprinde diverse acțiuni pentru a rezolva situația de la frontierele externe ale UE cu Belarus. Astăzi, prezentăm o nouă propunere de a pune pe lista neagră operatorii de transport implicați în contrabanda sau traficul de persoane în UE, așa cum am anunțat pentru prima dată acum două săptămâni. Nu vom accepta niciodată exploatarea ființelor umane în scopuri politice”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut