Guvernul lituanian propune legalizarea posibilității ca transportatorii să închirieze vehicule în orice ţară din Uniunea Europeană, nu numai în Lituania. Astfel, acestora le va fi mai ușor să răspundă cererilor pe termen scurt, sezoniere sau temporar crescute, să înlocuiască vehiculele defecte sau stricate, precum și să respecte cerințele de siguranță și să ofere șoferilor condiții de lucru adecvate.

Potrivit 15min.lt, Ministerul Transporturilor din Lituania a pregătit modificări la Codul lituanian al transporturilor rutiere, care vizează punerea în aplicare a directivei Parlamentului European și a Consiliului din 6 aprilie 2022. „Folosirea vehiculelor închiriate poate reduce costurile transportatorilor și crește flexibilitatea operațiunilor acestora. Acest lucru poate ajuta la creșterea productivității și competitivității transportatorilor”, se arată în nota explicativă a amendamentului.

Codul actual prevede că mașina fiecărui transportator trebuie să fie înmatriculată în Lituania, să aibă plăcuță de înmatriculare, să aparțină transportatorului sau să fie închiriată în baza unui contract de închiriere sau pe alte temeiuri legale.

Potrivit modificărilor, vehiculele unor companii din țările UE pot fi închiriate fără șofer, dar nu trebuie să depășească 25% din flota totală.

Administrația Lituaniană pentru Siguranța Transporturilor va fi responsabilă pentru schimbul de informații, va coopera cu instituțiile statelor membre și va oferi asistență și informații transportatorilor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut