Un expert al companiei olandeze de servicii financiare Rabobank a analizat costurile suplimentare asociate unui camion blocat în trafic, plecând de la o realitate care relevă că drumurile europene sunt tot mai aglomerate, afectând costurile de transport. În acest context, analistul financiar a calculat un cost de circa 200 de euro pentru fiecare oră pe care un camion o petrece blocat în trafic.

Aglomeraţia tot mai mare afectează traficul pe şoselele europene. Potrivit reporterilor publicaţiei poloneze 40ton.net, doar pe o distanţă de 260 de kilometri, între Poznan și Berlin, camioanele stau în trei ambuteiaje: pe autostrada A2 din Polonia, pe podul de frontieră peste Oder și pe ruta A10 din Germania. Un alt exemplu al publicaţiei aminteşte că, un camion care trece acum prin Olanda s-ar putea să se confrunte cu paralizia completă a țării, deoarece autostrăzile au fost blocate de un mare protest al fermierilor.

Acesta este contextul în care expertul economic al companiei de servicii financiare Rabobank a analizat costurile suplimentare asociate unui camion blocat în trafic şi a prezentat rezultatul la postul de televiziune RTL.

Luând în calcul elemente precum costul finanțării vehiculului, salariul șoferului, consumul de combustibil, dar și câştigurile pe care vehiculul le-ar fi putut avea într-o oră dacă nu stătea în trafic, atunci costul unui camion ajunge la circa 200 de euro pe oră. Iar aceasta este doar o valoare medie, deoarece în anumite industrii cu livrări urgente pierderile sunt net mai mari. Dacă luăm ca exemplu protestul fermierilor din Olanda ce afectează până la 10.000 de vehicule prinse în ambuteiaje, transportatorii pot pierde în total două milioane de euro pe oră.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare