După cum relatează Verkehrs Rundschau, companiile poloneze de transport vor putea în curând să închirieze și să utilizeze vehicule înmatriculate în alte țări ale UE. Noul proiect de regulament trezeşte un interes deosebit în rândul expeditorilor de marfă care operează la nivel internațional.

Guvernul polonez a prezentat un proiect de lege care ar permite expeditorilor de marfă din Polonia să închirieze și să utilizeze vehicule înmatriculate în alte țări UE pentru o perioadă limitată de timp – pentru propriile nevoi și comenzi în țară și în străinătate. Acest regulament face parte dintr-o modificare a legii transportului rutier.

În acest context, conceptul de vehicul de închiriat este inclus în legislația poloneză. Punerea în aplicare a acestui regulament ar aduce beneficii deosebite acelor transportatori polonezi care efectuează numeroase livrări internaționale. De exemplu, o companie de expediție poloneză ar putea face o călătorie în Germania cu un camion, dar să se întoarcă de acolo cu două camioane – unul propriu și unul închiriat în Germania. În funcție de cerințele de livrare, acest lucru poate avea sens și poate evita rulajele pe gol.

Utilizarea vehiculului înmatriculat în străinătate ar trebui însă limitată în timp, deşi încă nu s-a precizat acest termen limită, remarcă Verkehrs Rundschau.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut