Multe companii ruseşti sunt pe cale să dea faliment după ce oferta de transport de pe piața internă a crescut din cauza interdicțiilor impuse de UE. Situația vine pe fondul unei reduceri semnificative a cererii din această țară.

În Rusia, multe dintre cele 3.100 de companii care făceau transport în UE s-au orientat către piața internă. Iar astfel a crescut oferta de camioane pe piața internă, unde cererea era în scădere.

Dacă în trecut 300.000 de încărcături zilnice reveneau la 1 milion de vehicule, acum 180.000 de încărcături revin la 1,1 milioane de vehicule, potrivit lui Danil Rudakov, fondatorul platformei de livrare de mărfuri online, Deliver.

Iar Valentin Kulyev, de la compania de transport Oboz, spune că prețurile au scăzut cu 25% din cauza surplusului de ofertă. Se pare că prețurile continuă să scadă, ceea ce va face ca multe companii, în special transportatorii mici, să dispară din piață.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare